The Tower of Turmoil

User avatar
dale_coop
Posts: 1629
Joined: Fri Feb 16, 2018 7:05 am
Location: France

Re: The Tower of Turmoil

Post by dale_coop » Sat Dec 01, 2018 4:15 pm

Flashed it and played on the NES today, my son and I had a lot of fun.
Sadly we couldn't beat the boss (and the cutscene before the boss is so long... we watched it 20times! would be great if it had a checkpoint maybe on the last screen of the cutscene)

Image Image
Will try again another day.
-----
Sorry about my poor english
All I need: A Damn Fine Cup of Coffee
My games: PRESS START GAME / UNDERGROUND ADVENTURE
User avatar
TimBone
Posts: 32
Joined: Sun Aug 19, 2018 7:07 am
Location: Middlefield, OH

Re: The Tower of Turmoil

Post by TimBone » Sat Dec 01, 2018 4:22 pm

WOW! Had no clue it was already finished. Time to play it!
User avatar
Redherring32
Posts: 228
Joined: Sat Aug 11, 2018 2:48 pm
Location: Usa

Re: The Tower of Turmoil

Post by Redherring32 » Sat Dec 01, 2018 4:31 pm

dale_coop wrote:
Sat Dec 01, 2018 4:15 pm
Flashed it and played on the NES today, my son and I had a lot of fun.
Sadly we couldn't beat the boss (and the cutscene before the boss is so long... we watched it 20times! would be great if it had a checkpoint maybe on the last screen of the cutscene)

Image Image
Will try again another day.
I'm hoping to get a NES soon, but until then, I got my trusty 3ds. :D
User avatar
CutterCross
Posts: 288
Joined: Sat Apr 28, 2018 9:42 pm

Re: The Tower of Turmoil

Post by CutterCross » Sat Dec 01, 2018 6:59 pm

dale_coop wrote:
Sat Dec 01, 2018 4:15 pm
Flashed it and played on the NES today, my son and I had a lot of fun.
Sadly we couldn't beat the boss (and the cutscene before the boss is so long... we watched it 20times! would be great if it had a checkpoint maybe on the last screen of the cutscene)

Image Image
Will try again another day.
Awesome Dale! Yeah, one of the drawbacks to my cutscene system is that I haven't yet found a way to SKIP cutscenes, since we can't really change the location a warp tile takes you (at least not that I'm aware of), and I didn't want to have a checkpoint IN the boss room so I could give the player time to breathe.

Glad to know it works great on an actual NES!
The Tower of Turmoil: viewtopic.php?f=12&t=1348
User avatar
dale_coop
Posts: 1629
Joined: Fri Feb 16, 2018 7:05 am
Location: France

Re: The Tower of Turmoil

Post by dale_coop » Sat Dec 01, 2018 10:48 pm

Maybe you could put a checkpoint tile at your player coord on the last cutscene screen?
It works very well on the NES <3
-----
Sorry about my poor english
All I need: A Damn Fine Cup of Coffee
My games: PRESS START GAME / UNDERGROUND ADVENTURE
User avatar
Kasumi
Posts: 155
Joined: Fri Mar 09, 2018 11:13 pm

Re: The Tower of Turmoil

Post by Kasumi » Sun Dec 02, 2018 7:08 am

I just noticed going back through my imgur album. You spelled Incredible wrong on the end screen! It's missing the second 'i' character.
User avatar
Redherring32
Posts: 228
Joined: Sat Aug 11, 2018 2:48 pm
Location: Usa

Re: The Tower of Turmoil

Post by Redherring32 » Sun Dec 02, 2018 7:37 am

Kasumi wrote:
Sun Dec 02, 2018 7:08 am
I just noticed going back through my imgur album. You spelled Incredible wrong on the end screen! It's missing the second 'i' character.
Wow, cuttercross have you no dignity???
Jk, that's something i'd do.
Bucket Mouse
Posts: 193
Joined: Wed Mar 07, 2018 2:25 am

Re: The Tower of Turmoil

Post by Bucket Mouse » Sun Dec 02, 2018 8:16 am

I have to know....if you sacrificed text boxes to make the Pause message, like you said earlier.....how come the boss cutscene has text?

Also, bug: if you die and you replay the cutscene again, the text boxes all repeat twice.
User avatar
CutterCross
Posts: 288
Joined: Sat Apr 28, 2018 9:42 pm

Re: The Tower of Turmoil

Post by CutterCross » Sun Dec 02, 2018 8:21 am

Kasumi wrote:
Sun Dec 02, 2018 7:08 am
I just noticed going back through my imgur album. You spelled Incredible wrong on the end screen! It's missing the second 'i' character.
*facepalm* Goddammit I completely missed that! Well, it just wouldn't be an NES game without typos I guess!
The Tower of Turmoil: viewtopic.php?f=12&t=1348
User avatar
CutterCross
Posts: 288
Joined: Sat Apr 28, 2018 9:42 pm

Re: The Tower of Turmoil

Post by CutterCross » Sun Dec 02, 2018 8:28 am

Bucket Mouse wrote:
Sun Dec 02, 2018 8:16 am
I have to know....if you sacrificed text boxes to make the Pause message, like you said earlier.....how come the boss cutscene has text?

Also, bug: if you die and you replay the cutscene again, the text boxes all repeat twice.
Simple, I assigned different text groups for each of those cutscenes! Downside is that I had to make it so you can't pause during cutscenes, and I also made it so you couldn't pause during boss fights since the pause screwed with their AI.
The Tower of Turmoil: viewtopic.php?f=12&t=1348
Post Reply