Black Screen when ROM starts

Here is the link to the wedNESday tutorial for making an Adventure game. Done something cool with it? Modified it in some way? Want to ask the community about creating additional features for it? Post things Adventure Module here!
Post Reply
zeldafreakneo
Posts: 3
Joined: Mon Sep 10, 2018 7:37 am

Black Screen when ROM starts

Post by zeldafreakneo » Mon Sep 10, 2018 7:46 am

I'm following the demo.
I've set my player location, turned off intro, imported my sounds, drawn my first scene. I've double checked that the start location is my player location (and the Overworld screen i want to see.)

During export and test the ROM loads and a black screen starts.

Any suggestions?
User avatar
dale_coop
Posts: 1294
Joined: Fri Feb 16, 2018 7:05 am
Location: France

Re: Black Screen when ROM starts

Post by dale_coop » Mon Sep 10, 2018 9:21 am

Did you check the "skip start screen" on th e"Project > Info"?
Else... did you set your HUD? (2 rows min and 2 cols min for the "HUD Area"... the rest for the "Playable Area")?
Your player is "Player" and "PERSISTENT"?
-----
Sorry about my poor english
All I need: A Damn Fine Cup of Coffee
My games: PRESS START GAME / UNDERGROUND ADVENTURE
zeldafreakneo
Posts: 3
Joined: Mon Sep 10, 2018 7:37 am

Re: Black Screen when ROM starts

Post by zeldafreakneo » Mon Sep 10, 2018 12:04 pm

Seems that My Hud settings were not appropriate! thank you
User avatar
dale_coop
Posts: 1294
Joined: Fri Feb 16, 2018 7:05 am
Location: France

Re: Black Screen when ROM starts

Post by dale_coop » Mon Sep 10, 2018 12:05 pm

Glad you fixed your issue ;)
-----
Sorry about my poor english
All I need: A Damn Fine Cup of Coffee
My games: PRESS START GAME / UNDERGROUND ADVENTURE
Timwind
Posts: 2
Joined: Sun Oct 07, 2018 10:06 pm

Re: Black Screen when ROM starts

Post by Timwind » Mon Oct 08, 2018 6:30 am

Hey, I've done all the steps you've suggested and still getting the black screen. HUD to 2, playable for the rest, start screen skipped, PERSISTENT, and player. Any other suggestions?
User avatar
dale_coop
Posts: 1294
Joined: Fri Feb 16, 2018 7:05 am
Location: France

Re: Black Screen when ROM starts

Post by dale_coop » Mon Oct 08, 2018 7:10 am

What emulator do you use? the default one? FCEUX? Mesen?
If not the default one, did you set the "Project Settings > Emulator"? (if you use the default one, the fields of this tab need to remain all empty).
Please share screenshots (of yoru problem, of your screens, settings, ...)
-----
Sorry about my poor english
All I need: A Damn Fine Cup of Coffee
My games: PRESS START GAME / UNDERGROUND ADVENTURE
Timwind
Posts: 2
Joined: Sun Oct 07, 2018 10:06 pm

Re: Black Screen when ROM starts

Post by Timwind » Mon Oct 08, 2018 5:17 pm

I was using FCEUX. I did a windows update and it opened with the audio but no video. I downloaded Mesen and it opened in the emulator no problem. I guess there is still some issues with FCEUX right now. Thank you for your help though.
User avatar
dale_coop
Posts: 1294
Joined: Fri Feb 16, 2018 7:05 am
Location: France

Re: Black Screen when ROM starts

Post by dale_coop » Mon Oct 08, 2018 9:03 pm

I use fceux it works well. But, hey, Mesen, is a great NES emulator too ;)
-----
Sorry about my poor english
All I need: A Damn Fine Cup of Coffee
My games: PRESS START GAME / UNDERGROUND ADVENTURE
Post Reply