Possible Space Saver: Disabling the HUD

User avatar
DanielT1985
Posts: 61
Joined: Sat Sep 01, 2018 7:44 pm

Re: Possible Space Saver: Disabling the HUD

Post by DanielT1985 » Wed Oct 10, 2018 1:29 am

CutterCross wrote:
Wed Oct 10, 2018 1:19 am
DanielT1985 wrote:
Wed Oct 10, 2018 1:13 am
1. Thank you for that.
2. OH MY GOD THAT LOOKS AWESOME
Haha, thanks a lot! Once NESmaker starts supporting fades again I'm sure I can make it look even better!
Looking at your Tower of Turmoil videos, I saw that You managed to get enemies to stay on platforms, which is something I tried doing but failing miserably.
User avatar
CutterCross
Posts: 271
Joined: Sat Apr 28, 2018 9:42 pm

Re: Possible Space Saver: Disabling the HUD

Post by CutterCross » Wed Oct 10, 2018 1:38 am

DanielT1985 wrote:
Wed Oct 10, 2018 1:29 am
Looking at your Tower of Turmoil videos, I saw that You managed to get enemies to stay on platforms, which is something I tried doing but failing miserably.
I just used the MonsterBlock asm file and made a new tile type in the Project Settings tab. Then I just place those tiles on each side of a platform with a monster on it.

I know it wasn't really included in the Platformer tutorial, so I'll just provide it here if you don't have it.

Code: Select all

;; MONSTER BLOCK	
	;;; skip monster block if player
	LDA Object_flags,x
	AND #%00001000 ;; is it a monster?  
	BEQ skipMonsterBlock;; skip monster block if not a monster
	;; do any other checks here.  Is there a bit you want to use to determine
	;;; whether or not specific monsters ignore monster blocks?  like flying monsters, etc?
	LDA #TILE_SOLID
	STA tile_solidity
skipMonsterBlock:
  RTS
The Tower of Turmoil: viewtopic.php?f=12&t=1348
User avatar
jorotroid
Posts: 151
Joined: Wed Aug 08, 2018 7:48 pm
Location: California
Contact:

Re: Possible Space Saver: Disabling the HUD

Post by jorotroid » Wed Oct 10, 2018 8:46 am

DanielT1985 wrote:
Tue Oct 09, 2018 5:03 pm
I was wondering if there was a way to make certain screens not show the hud and others show it. I would like to be able to make screens and cutscenes without having to constantly see the hud. Any ideas?
I think what your are looking for is dale_coop's thread on cutscenes.
http://nesmakers.com/viewtopic.php?f=3& ... t=hide+hud
He temporarily disables the hud in that code. The what I am going for here is to not only disable it, but to also remove it entirely to make room for different stuff.
Post Reply