How to make my character have melee and projectile attack?

4Y@NLICH85
Posts: 23
Joined: Thu Jan 03, 2019 10:20 pm

How to make my character have melee and projectile attack?

Post by 4Y@NLICH85 » Sun Feb 10, 2019 2:30 am

Right now am trying to make an adventure game using the 4.1.0 version of nesMaker and was wondering how I can give my character a melee attack and a projectile. I've got the animations so far. Does anyone know how to do this?
Gilbertmaxter
Posts: 96
Joined: Tue Oct 16, 2018 3:04 am

Re: How to make my character have melee and projectile attack?

Post by Gilbertmaxter » Sun Feb 10, 2019 4:00 am

are you doing a platformer or a adventure game or what ? you need to give us more to work with.
User avatar
dale_coop
Posts: 3486
Joined: Fri Feb 16, 2018 7:05 am
Location: France

Re: How to make my character have melee and projectile attack?

Post by dale_coop » Sun Feb 10, 2019 7:32 am

4Y@NLICH85 In the 20 min adventure game tutorial, you learn how to do that. You haven't watched it?
-----
Sorry about my poor english
All I need: A Damn Fine Cup of Coffee
My games: PRESS START GAME / UNDERGROUND ADVENTURE / UNDERGROUND ADVENTURE (Arcade version - Byte-Off-2019)
4Y@NLICH85
Posts: 23
Joined: Thu Jan 03, 2019 10:20 pm

Re: How to make my character have melee and projectile attack?

Post by 4Y@NLICH85 » Sun Feb 10, 2019 5:46 pm

I found the video and watched it. Sorry about the trouble guys
4Y@NLICH85
Posts: 23
Joined: Thu Jan 03, 2019 10:20 pm

Re: How to make my character have melee and projectile attack?

Post by 4Y@NLICH85 » Sun Feb 10, 2019 6:40 pm

Ok so far I got the animations set but when I added the movement scripts for melee and projectile it gave me an error. What should I do?
Thank you an advance.
Attachments
Screenshot (6).png
Screenshot (6).png (415.37 KiB) Viewed 341 times
User avatar
dale_coop
Posts: 3486
Joined: Fri Feb 16, 2018 7:05 am
Location: France

Re: How to make my character have melee and projectile attack?

Post by dale_coop » Mon Feb 11, 2019 12:31 am

Are you using the Adventure module? could you share a screenshot of your "Project Settings > Script settings" (to see the scripts your project uses)?
-----
Sorry about my poor english
All I need: A Damn Fine Cup of Coffee
My games: PRESS START GAME / UNDERGROUND ADVENTURE / UNDERGROUND ADVENTURE (Arcade version - Byte-Off-2019)
4Y@NLICH85
Posts: 23
Joined: Thu Jan 03, 2019 10:20 pm

Re: How to make my character have melee and projectile attack?

Post by 4Y@NLICH85 » Tue Feb 12, 2019 2:25 am

Here's the first screenshot. I am using the adventure module.
Attachments
Screenshot (8).png
Screenshot (8).png (224.02 KiB) Viewed 315 times
4Y@NLICH85
Posts: 23
Joined: Thu Jan 03, 2019 10:20 pm

Re: How to make my character have melee and projectile attack?

Post by 4Y@NLICH85 » Tue Feb 12, 2019 2:26 am

Here's the second
Attachments
Screenshot (9).png
Screenshot (9).png (224.89 KiB) Viewed 313 times
Last edited by 4Y@NLICH85 on Sun Feb 24, 2019 12:31 am, edited 1 time in total.
User avatar
dale_coop
Posts: 3486
Joined: Fri Feb 16, 2018 7:05 am
Location: France

Re: How to make my character have melee and projectile attack?

Post by dale_coop » Tue Feb 12, 2019 8:44 am

You are using the Adventure Module, so you should use the input scripts that are located in the "Routines\Basic\ModuleScripts\InputScripts\Adventure\" folder. Currently you are not using the right ones.

Remove the one you are using currently (from the "Input Editor" and from the "Scripts > Input Scripts") and try again with the other ones...
-----
Sorry about my poor english
All I need: A Damn Fine Cup of Coffee
My games: PRESS START GAME / UNDERGROUND ADVENTURE / UNDERGROUND ADVENTURE (Arcade version - Byte-Off-2019)
4Y@NLICH85
Posts: 23
Joined: Thu Jan 03, 2019 10:20 pm

Re: How to make my character have melee and projectile attack?

Post by 4Y@NLICH85 » Sun Feb 17, 2019 1:26 am

Okay I got my character to walk and activate text boxes but when I add melee and projectile it gave me the error so which script for projectiles and melee should I use? Would it be in the same place were I got the text box script?
Post Reply