No changes made when Export and Test asm

User avatar
pit.baldriz
Posts: 28
Joined: Mon Feb 18, 2019 11:47 pm
Location: Uruguay
Contact:

No changes made when Export and Test asm

Post by pit.baldriz » Tue Apr 16, 2019 12:15 am

Hello!

I´m having a new problem. Now when I Export and Test asm no new changes are made on my game. Is like its always opening a fixed old version. Any ideas on why this could happen?

The last thing I did was creating a Start Screen (no problems there) and then applying the path fix for the scrolling game (viewtopic.php?f=35&t=2174&p=13127#p13127).

Thanks a lot!
User avatar
saturdayxiii
Posts: 96
Joined: Wed Oct 31, 2018 4:03 pm
Location: Canada
Contact:

Re: No changes made when Export and Test asm

Post by saturdayxiii » Tue Apr 16, 2019 3:10 am

What's telling you that the game isn't updating? The paths still broken? If you're just not seeing the start screen, maybe you forgot to turn it on in project info?

Otherwise maybe the .nes export path was changed in project settings? /guessing
game things
Mr. Spooks Tall House (mostly broken demo)
Pingback (mostly working demo)
other things
https://saturdayxiii.tumblr.com
User avatar
pit.baldriz
Posts: 28
Joined: Mon Feb 18, 2019 11:47 pm
Location: Uruguay
Contact:

Re: No changes made when Export and Test asm

Post by pit.baldriz » Tue Apr 16, 2019 3:45 am

Nope, the start screen works fine but the path still not working. The thing is that any change I made on the overworld (add tiles, etc) save on the project but not on the export one:

Image

Didn´t change anything on the .nes export, but how can I verify it?
User avatar
dale_coop
Posts: 3486
Joined: Fri Feb 16, 2018 7:05 am
Location: France

Re: No changes made when Export and Test asm

Post by dale_coop » Tue Apr 16, 2019 8:08 am

Check your "Project Settings > Emulator" tab... mybe you forgot to change your paths ;) (pointing to an old/previous nesmaker folder?)
-----
Sorry about my poor english
All I need: A Damn Fine Cup of Coffee
My games: PRESS START GAME / UNDERGROUND ADVENTURE / UNDERGROUND ADVENTURE (Arcade version - Byte-Off-2019)
User avatar
pit.baldriz
Posts: 28
Joined: Mon Feb 18, 2019 11:47 pm
Location: Uruguay
Contact:

Re: No changes made when Export and Test asm

Post by pit.baldriz » Wed Apr 17, 2019 12:47 am

Yep, I tried to change all the Emulator tab settings from cero, but still the same problem.

When I export in the black window there´s an error message saying "Can´t open file":

Image

The game opens OK but in an old version without the last changes I made.
User avatar
F8Sean
Posts: 13
Joined: Wed Mar 27, 2019 3:30 pm

Re: No changes made when Export and Test asm

Post by F8Sean » Wed Apr 17, 2019 1:22 am

I had a similar issue, and it cleared up after I exited completely, ran Export ASM, and then Export and Test ASM. Delete the game.nes if it might be locked or read-only and rebuild.
User avatar
pit.baldriz
Posts: 28
Joined: Mon Feb 18, 2019 11:47 pm
Location: Uruguay
Contact:

Re: No changes made when Export and Test asm

Post by pit.baldriz » Wed Apr 17, 2019 2:01 am

F8Sean wrote:
Wed Apr 17, 2019 1:22 am
I had a similar issue, and it cleared up after I exited completely, ran Export ASM, and then Export and Test ASM. Delete the game.nes if it might be locked or read-only and rebuild.
Tried those steps, also deleting the game.nes file and using a new one, but the issue still persists :(

I really don´t know what happened, everything was working so good. I´m so sad all the effort I put on my game is lost...
User avatar
pit.baldriz
Posts: 28
Joined: Mon Feb 18, 2019 11:47 pm
Location: Uruguay
Contact:

Re: No changes made when Export and Test asm

Post by pit.baldriz » Wed Apr 17, 2019 2:04 am

I tried opening a different project and it worked ok. But when I open my game, the issue happens again. So is something particular with my game and is in the export step...
User avatar
dale_coop
Posts: 3486
Joined: Fri Feb 16, 2018 7:05 am
Location: France

Re: No changes made when Export and Test asm

Post by dale_coop » Tue Apr 23, 2019 8:02 pm

It looks like you have an error when exporting... the compiler can't find your MainASM.asm script.
Which module are your using? Basic_Platformer?
Could you share a screenshot of your Project Settings > Script Settings?
-----
Sorry about my poor english
All I need: A Damn Fine Cup of Coffee
My games: PRESS START GAME / UNDERGROUND ADVENTURE / UNDERGROUND ADVENTURE (Arcade version - Byte-Off-2019)
User avatar
pit.baldriz
Posts: 28
Joined: Mon Feb 18, 2019 11:47 pm
Location: Uruguay
Contact:

Re: No changes made when Export and Test asm

Post by pit.baldriz » Thu May 02, 2019 8:14 pm

dale_coop wrote:
Tue Apr 23, 2019 8:02 pm
It looks like you have an error when exporting... the compiler can't find your MainASM.asm script.
Which module are your using? Basic_Platformer?
Could you share a screenshot of your Project Settings > Script Settings?
Thanks, dale_coop! I was on vacation the past weeks, sorry for my delay replay.

Yes, I´m using the Basic_Platformer module. Here is a screenshot of the Project Setting:

Image

I really hope you guys will help me. Thanks in advance!!
Post Reply