Music Don't plays on StartScreen/Game

Having trouble compiling code? Getting an unexpected error? Player not appearing on screen? Seeking answers on how to do a particular thing? This is the forum you're looking for, to ask other NESmaker users for assistance.
Post Reply
radel1996
Posts: 13
Joined: Sat Aug 11, 2018 3:15 pm

Music Don't plays on StartScreen/Game

Post by radel1996 » Thu Aug 23, 2018 11:07 am

Hello again. Now i have problem with Music to play on Title Screen
https://www.youtube.com/watch?v=znmLNfqp2GA

How to fix it?
User avatar
dale_coop
Posts: 4376
Joined: Fri Feb 16, 2018 7:05 am
Location: France

Re: Music Don't plays on StartScreen/Game

Post by dale_coop » Thu Aug 23, 2018 11:21 am

The fix for the current version (NESMaker 4.0.0/4.0.1) is here:
http://nesmakers.com/viewtopic.php?p=2472#p2472
-----
Sorry about my poor english
All I need: A Damn Fine Cup of Coffee
My games: PRESS START GAME / UNDERGROUND ADVENTURE / UNDERGROUND ADVENTURE (Arcade version - Byte-Off-2019)
radel1996
Posts: 13
Joined: Sat Aug 11, 2018 3:15 pm

Re: Music Don't plays on StartScreen/Game

Post by radel1996 » Thu Aug 23, 2018 11:39 am

Im doing this but music still not playing
User avatar
dale_coop
Posts: 4376
Joined: Fri Feb 16, 2018 7:05 am
Location: France

Re: Music Don't plays on StartScreen/Game

Post by dale_coop » Thu Aug 23, 2018 3:03 pm

Is it working with another music ?
Maybe you music is not supported by the engine.
-----
Sorry about my poor english
All I need: A Damn Fine Cup of Coffee
My games: PRESS START GAME / UNDERGROUND ADVENTURE / UNDERGROUND ADVENTURE (Arcade version - Byte-Off-2019)
radel1996
Posts: 13
Joined: Sat Aug 11, 2018 3:15 pm

Re: Music Don't plays on StartScreen/Game

Post by radel1996 » Thu Aug 23, 2018 3:12 pm

I made a new, but still nothing
User avatar
dale_coop
Posts: 4376
Joined: Fri Feb 16, 2018 7:05 am
Location: France

Re: Music Don't plays on StartScreen/Game

Post by dale_coop » Thu Aug 23, 2018 3:47 pm

Try with the one in the betaAssets\Music.
(To check if comes from your music or issue in one of your script?)
-----
Sorry about my poor english
All I need: A Damn Fine Cup of Coffee
My games: PRESS START GAME / UNDERGROUND ADVENTURE / UNDERGROUND ADVENTURE (Arcade version - Byte-Off-2019)
User avatar
CutterCross
Posts: 400
Joined: Sat Apr 28, 2018 9:42 pm
Contact:

Re: Music Don't plays on StartScreen/Game

Post by CutterCross » Thu Aug 23, 2018 11:50 pm

Did you remember to set up a volume envelope for your instruments in Famitracker?
Music Man:
The Tower of Turmoil: http://www.nesmakers.com/viewtopic.php?f=12&t=1348
When the Clock Hands Stall: http://www.nesmakers.com/viewtopic.php?f=52&t=2723
Post Reply