Flea Game and some help needed (demo)

User avatar
wallmasterr
Posts: 200
Joined: Sun Jan 20, 2019 9:29 pm
Location: Scotland
Contact:

Re: Flea Game and some help needed (demo)

Post by wallmasterr » Sun Jun 07, 2020 9:56 pm

DeathAnimation.gif
DeathAnimation.gif (184.68 KiB) Viewed 336 times
oo this is me just figuring out how to add image directly in the forum ...
User avatar
wallmasterr
Posts: 200
Joined: Sun Jan 20, 2019 9:29 pm
Location: Scotland
Contact:

Re: Flea Game and some help needed (demo)

Post by wallmasterr » Sun Jun 14, 2020 11:48 am

Still trying to get this dash working.
Thinking of turning gravity down when you are dashing to turn it off.

Can i delete the "GRAVITY_LO" from User constants and add it to User Variables and it just work?
Ive tried this and it just seems to do things. setting gravity lo to 0 has the effect i want in user constants but i dont think u can cahnge these during the game right?

And am i going in the right direction with this dash thing? I can only seem to get the animation or the dash to work not at the same time.
Variables.png
Variables.png (58.2 KiB) Viewed 310 times
User avatar
wallmasterr
Posts: 200
Joined: Sun Jan 20, 2019 9:29 pm
Location: Scotland
Contact:

Re: Flea Game and some help needed (demo)

Post by wallmasterr » Mon Jun 15, 2020 12:16 pm

Officaly announced that there will be a Flea release on Dreamcast at some point


Heres the lin ot the forum pst about how to make your game work on Dreamcast too.
viewtopic.php?f=35&t=5316
User avatar
Dirk
Posts: 589
Joined: Fri Mar 09, 2018 5:30 am

Re: Flea Game and some help needed (demo)

Post by Dirk » Mon Jun 15, 2020 3:01 pm

Did you get bugs when you made the global variable local? I think I did it once and I didn't get any bugs.
-----
Disclaimer: English is not my first language, so mistakes are bound to happen.
User avatar
wallmasterr
Posts: 200
Joined: Sun Jan 20, 2019 9:29 pm
Location: Scotland
Contact:

Re: Flea Game and some help needed (demo)

Post by wallmasterr » Mon Jun 15, 2020 9:21 pm

Dirk wrote:
Mon Jun 15, 2020 3:01 pm
Did you get bugs when you made the global variable local? I think I did it once and I didn't get any bugs.
It didint seem to work , it just acted as is it was still constant and set to 12. user version didint seem to affect it atall.
User avatar
Dirk
Posts: 589
Joined: Fri Mar 09, 2018 5:30 am

Re: Flea Game and some help needed (demo)

Post by Dirk » Sat Jun 20, 2020 12:50 pm

Hm, that's very weird. At the moment I see no reason why it shouldn't work.
I retract my statement though that it worked in my game. I think I had custom global variable that I later changed to a local one.
At the moment I have very little time. I want to try it out sometime but I guess you'll have it figured out already then ^^
-----
Disclaimer: English is not my first language, so mistakes are bound to happen.
Post Reply